söndag 25 mars 2012

TWO LITTLE BIRDS

Vi är tråkiga och äter typ rester eller scrambled tofu istället för våfflor idag. Därför ska vi berätta om när vi var på Two Little Birds för ett tag sedan istället! Det ligger på Andra Långgatan 5 och är ett mysigt litet och konsthantverksgalleri, med väldigt fin inredning. På menyn har de mycket ekologiskt och för oss veganer finns det en sallad med tofu och olivröra, samt mackor med samma fyllning. Till efterrätt finns det chokladbollar, snickerskakor och någon slags kaka (typ äppel- eller hallonkaka) med vegansk vaniljsås. Vi var hongriga så vi tog alltså varsin grillad macka med olivröra, tofu rosso, tomat och paprika.



 
Den här lilla kompisen fick vi låna i väntan på maten. Fin!


























Båda tyckte att mackorna var fettttt goda. 65 spänn kostar dem, vilket det var värt. Om man är jättehungrig kanske man inte blir helt mätt, men då kan man ju alltid äta efterrätt också liksom. Stort plus till den fina och trevliga personalen! Alla borde ta sig dit och fika och titta på konst.

Ida och Anna

KAAAAKOR

Gu vad glad jag blev när jag läste att Ica's chocolate chip cookies är veganska och gu vad glad jag blev när Ida berättade att det finns ett Ica tre hållplatser från mig.

Ett paket med åtta kakor, 150 g, kostar 10 spänn. Kakorna är jättegoda och jag ÄLSKAR DEM. M'm. Ett hett tips alltså.


Heido.
Anna

lördag 17 mars 2012

DET SÄMSTA ARGUMENTET







































Hej kompisar, här har ni en liten ironisk lördagsteckning!
Puss&kram Ida

fredag 16 mars 2012

FETTISDAGEN!!!!!!

Här kommer semlor! Bättre sent än aldrig liksom. På fettisdagen hade Ida i alla fall bakat brö och jag och Linn införskaffat mandelmassa och vegangrädde. Vi köpte ett paket Carlshamns havregrädde "luftig visp" (2 dl, typ 13 spänn) och Alpros nya sojagrädde"whipping cream" (2,5 dl, 21 spänn).

Vi var alla överens om att Alpros var goast. Men lite dyr vah! Det var sannerligen en smakupplevelse.



Idas bilder: jag, Linn och Ida (som hade lite svårt att äta sina semlor p.g.a överflödet av grädde).

PUSSHEJ FRÅN ÄNNE (Anna, fast på danska).
Hei kompizar! Här har det varit tyst ett tag, som det så ofta är. Flåt då. Tänkte skriva vad som händer i våra liv just nu, med tanke på att vi inte skrivit på ett tag.

Jag, Anna, har flyttat till Göteborg. Bor i Biskopsgården med Linn, Andreas och Nicolas. Jag pluggar Genusvetenskap distans från Umeå Universitet och Västerländsk kolonialism och imperialism på Göteborgs universitet. Allt gott!

Ida bor ju även hon i Göteborg, vilket hon gjort i flera månader. Hon bor i Biskopsgården, på samma gata som mig (!!!!!!), med Annelie, Linnéa och Ida. Pluggar Genusvetenskap på Göteborgs universitet och ett tag jobbade hon även på den vegetariska restaurangen Andrum, som ligger på Östra Hamngatan 19. Sen blev det tyvärr lite för mycket med tanke på heltidsstudierna, så  hon slutade.

Jag och Linn besökte Andrum en dag. Ida jobbade lyckligtvis men jag glömde fota henne..... Vi käkade buffé som kostar 72 pengar. Buffén är tyvärr inte helt vegansk, men man kan säga till i kassan så tar de fram lite mer veganska alternativ, typ lasagne och omelett, och grejer. Som vegan får man två tallrikar: en tallrik där personalen lägger upp maten som finns bakom disken, och en som man får plocka från buffén på. Jag är mycket nöjd över buffén, synd bara att man bara får ta EN GÅNG. Är det verkligen en buffé då? Fast det gjorde inte så mycket, jag fick i mig alldeles för mycket mat ändå.



Bild 1: Linns vegetariska tallrik.
Bild 2: Linn njuter och de två veganska tallrikarna i förgrunden är MINA HAHHAHAHA.

Med kamratliga hälsningar Anna