söndag 5 september 2010

HUMMUS HUMMUS HUMMUS

Det måste ju vara världens bästa pålägg. Och maträtt/uppfinning över huvud taget? Jätteenkelt att göra och sjukt gott varje gång. Sen innehåller det också en massa proteiner och annat som är bra för kroppen.

Vårt bästa recept på hummus är följande:
  • Kikärtor på burk (410 g. En eller flera, valfri mängd helt enkelt)
  • Olja (raps- eller olivolja, spelar ingen roll)
  • Spiskummin
  • Vitlöksklyftor
  • Vatten
Som ni ser använder vi oss inte av några mått när vi gör hummus. Det gäller helt enkelt bara att anpassa mängden olja och vatten efter mängden kikärtor. Man har alltså i lite olja/vatten i taget tills man får en konsistens man är nöjd med. Sen är det bara att smaka av hur mycket spiskummin och vitlök man vill ha i. Till en burk kikärtor brukar det (enligt oss) räcka med en vitlöksklyfta, annars blir det lätt för starkt.

Tips! Soltorkade tomater är jättegott att ha i hummus. Man slänger bara i så många man vill ha i smeten och mixar sedan. Har man ingen matberedare så går det bra att göra hummus i en skål med hjälp av en potatismosare.

Inga kommentarer: