lördag 4 september 2010

IDA & ANNA..

.. heter vi som kommer driva den här bloggen. Ida är snart 20 år och Anna är 18 år. Vi bor båda i Eskilstuna och är ganska nyblivna veganer. Vi älskar mat och vill sprida vegotankarna, därför bestämde vi oss för att starta en vegansk matblogg.

Anledningen till att vi lever utan att utnyttja djur handlar om vår livsåskådning. Vi förstår inte varför vi människor tar oss friheten att utöva makt mot djuren, som om vi äger dem. Djur är kännande varelser precis som vi och de förtjänar rättigheter. Vi tycker att de har lika stor rätt som oss att leva naturligt och lyckligt på den här planeten. Vi vill ha ett samhälle där alla varelsers värde är viktigt. Sedan är det naturligtvis perfekt ur miljösynpunkt att äta djurvänligt! Och självklart nyttigt. Dessutom är ju kött äckligt.

Trots att vi inte varit veganer jättelänge (bara några månader sisådär), så känns det helt självklart för oss att leva på vegetabiliska produkter. Vi trivs jättebra med det och hoppas som sagt kunna sprida vegotankarna vidare.Puss Anna & Ida.

Inga kommentarer: