söndag 5 september 2010

TACOPAJ

Deg:
  • 3 dl mjöl
  • 125 g vegetabiliskt margarin
  • 2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
  • Sojafärs (Vi använde Hälsans kök's vegetariska färs, ca 3/4 av förpackningen)
  • 1 rödlök, hackad
  • Ca 10 cm purjolök, hackad
  • Soltorkade tomater (Valfri mängd. Vi hade i 2 st)
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ - 1 dl havregrädde
  • ½ paket Tofuline Creamy Spread Original 
  • Taco kryddmix
  •  1 tomat
  • Olja till stekning
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ingredienserna till degen. Knåda tills den är fin och lätthanterlig. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda den i 10 min.
Fräs löken i olja och tillsätt den pressade vitlöksklyftan. Ha i den hackade purjolöken och blanda. Klipp de soltorkade tomaterna i mindre bitar med hjälp av en sax och ha i dessa i stekpannan. Häll i sojafärsen och rör om, stek tills den har tinat. Tillsätt havregrädden, Creamy Spread och rör om ytterligare. Ha i valfri mängd tacokrydda och smaka av.
Häll färsblandningen i det förgräddade pajskalet. Skiva tomaten. Ha på några klickar Creamy spread ovanpå pajfyllningen och toppa sedan med tomaterna. Grädda pajen i ca 20 min. Servera gärna med hummus och sallad.

Tips! Champinjoner passar också jättebra att ha i tacopaj. Eller varför inte minimajs? Släng i vad du tycker om bäst!


1 kommentar:

ode sa...

ååååh, jag blir sugen