- 3 dl mjöl
- 125 g vegetabiliskt margarin
- 2-3 msk kallt vatten
- Sojafärs (Vi använde Hälsans kök's vegetariska färs, ca 3/4 av förpackningen)
- 1 rödlök, hackad
- Ca 10 cm purjolök, hackad
- Soltorkade tomater (Valfri mängd. Vi hade i 2 st)
- 1 vitlöksklyfta
- ½ - 1 dl havregrädde
- ½ paket Tofuline Creamy Spread Original
- Taco kryddmix
- 1 tomat
- Olja till stekning
Fräs löken i olja och tillsätt den pressade vitlöksklyftan. Ha i den hackade purjolöken och blanda. Klipp de soltorkade tomaterna i mindre bitar med hjälp av en sax och ha i dessa i stekpannan. Häll i sojafärsen och rör om, stek tills den har tinat. Tillsätt havregrädden, Creamy Spread och rör om ytterligare. Ha i valfri mängd tacokrydda och smaka av.
Häll färsblandningen i det förgräddade pajskalet. Skiva tomaten. Ha på några klickar Creamy spread ovanpå pajfyllningen och toppa sedan med tomaterna. Grädda pajen i ca 20 min. Servera gärna med hummus och sallad.
Tips! Champinjoner passar också jättebra att ha i tacopaj. Eller varför inte minimajs? Släng i vad du tycker om bäst!
1 kommentar:
ååååh, jag blir sugen
Skicka en kommentar