måndag 15 november 2010

DUMPLINGS MED KÖTT?

Eftersom jag flyttar hemifrån på onsdag så tänkte jag vara lite smart/praktisk/duktig och äta upp mina vegangrejer som ligger i mammas och pappas frys. Därför kokade jag några dumplings som jag haft i frysen väldigt länge. Jag köpte dem i en asiatisk vegetarisk affär här i Eskilstuna och har ätit av de förut och varit nöjd och sådär. Men idag när jag åt dem så kändes det verkligen konstigt och jag undrade vad det var i dem egentligen. På paketet verkar det bara stå vad degen innehåller och när jag åt smakade det verkligen köttaktigt, både på konsistens och smak. Är så jävla äcklad just nu. Men varför skulle den snälla kvinnan lura mig att dumplingsarna var veganska om de innehåller kött? It doesn't make any sense, men nu är jag rädd och äcklad och skrämd och sånt där för livet känns det som.


Bild härifrån

Uppdatering: Okej, var lite för ivrig och rädd och uppe i varv o.s.v för att komma ihåg att det klart och tydligt står på förpackningen att de är vegetariska. Dessutom står det också "No egg, no milk, no preservatives". Rasmus smakade och konstaterade att det "ABSOLUT INTE ÄR KÖTT". Okej, jag hade jättefel och det var lite pinsamt kanske men faktum kvarstår: Det är extremt obehagligt att tro att man ätit massa kött av misstag och det är jävligt jobbigt att jämt och ständigt vara misstänksam mot det man äter. Annars älskar jag att vara vegan.

Ida

2 kommentarer:

ode sa...

meh :o fyfan! jag har inte ätit mina ännu. de ligger fortfarande i frysen och skräpar. men mamma har smakat dem och säger att de smakar skit...

Jesper sa...

I kina så döper de alla veganska/vegetariska rätter till typ; "dumplings med friterad skinka" eller "äggnudlar med stekt fläsk", sen så är det en stor bild på just riktig skinka eller riktigt fläsk. Längst ner i hörnet finns en liten notis om att detta då är veganskt, fett suspekt! När man sen får in skiten så är allt faktiskt veganskt, så när det gäller kinesisk mat så tror jag faktiskt att man kan lita på att det är veganskt, hur det än ser ut och känns. So, don't be afraid! Eller på kinesiska; Bu pa chi fan!

/Jesper