Tack vare google så hittades det här receptet, som vi sedan veganiserade. Här har ni vår variant!
- 2 stora rödbetor
- 4-5 potatisar
- 1 rödlök
- Nästan 1 pkt Tofuline Creamy Spread Ädelost
- 1 pkt Oatly iMat 13%
- ½ buljongtärning
- Hackade hasselnötter
- Salt och peppar
Koka upp havregrädden tillsammans med buljongtärningen. Smörj en ugnsform och häll i rödbets- och potatisblandningen. Häll över den varma buljonggrädden och klicka ut valfri mängd Creamy Spread över gratängen (när vi var klara så var nästan hela paketet slut). In med den i ugnen och hacka lite hasselnötter så länge. Gratängen ska vara inne i ca 30 minuter och efter halva tiden går det bra att ta ut den, strö över hasselnötskrosset och sedan grädda färdigt den. Sen är det klart!
Till gratängen åt vi Icas grönsaksbiffar (och vanlig vegoschnitzel till vår icke-veganska matgäst) p.g.a lathet. Annars hade säkert hemmagjorda vegofärsbiffar varit perfekt. Sen hade vi en god sallad till förstås (obligatoriskt vid varje måltid)!
Ida och Anna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar