tisdag 16 augusti 2011

NORRKÖPING/MIMMIS VISTHUS

Idag besökte jag min syster Mimmi i Norrköping. Hon tog med oss till ett mysigt ställe som passande nog hette Mimmis Visthus, hehe. Det ligger på Skolgatan 1 i Knäppingsborg och har både en jättefin innergård och en stor, mysig övervåning.


Detta är tyvärr inget helveganskt eller vegetariskt ställe, men de serverar bl.a. vegobiffar (som jag tror är veganska) och har dessutom en fin liten Raw-meny på disken! Idag fanns en sallad med hummus, zucchinipasta med tomatsås marinara samt en rawpizza att välja emellan. Jag tog pizzan såklart!

 Detta var första gången jag testade på Raw food i matform, tidigare har jag bara ätit bars och efterrrätter och sådant roligt. För det första var pizzan mycket större än jag tänkt mig. Och JÄTTEGOD. Med lagom mjukt krispig botten, cashewkräm, avokado, soltorkade tomater, körsbärstomater, gojibär, strimlad rödbeta och mycket annat gott. 89 otroligt värda kronor för detta och dessutom ingår salladsbuffé och bröd under lunchen. Så himla mätt blir man. Köpte med mig en Raw food-bar med smak av kokos för senare bruk också. Sjukt värt!

Ida

Inga kommentarer: