måndag 14 mars 2011

YELLOW SUNSHINE

När jag var i Berlin besökte jag Yellow Sunshine, på Wiener Strasse 19. En vegetarisk och vegansk snabbmatsrestaurang som jag hade haft rätt höga förväntningar om. Ändå var det bättre än vad jag trodde att det skulle vara.
Till att börja med så har de en fet meny full av olika sorters burgare. Dessutom har de också gyros, nuggets, korv och mycket mer. Menyn är både vegetarisk och vegansk och de veganska alternativen är tydligt markerade att de är just veganska. Jag lider ofta av beslutsångest och därför var det inte lätt att välja vad jag ville äta på Yellow Sunshine. Till slut valde jag dock en Vegan Chicken Cheeseburger med pommes. 
Kan bara säga att den här burgaren var sjukt god. Sojaosten, dressingen, sojafilén, allt! Det smakade liksom precis så gott som man vill att en vegansk burgare ska smaka, utan några konstgjorda eftersmaker. Pommes fritesen var hemmagjorda och tusen gånger godare än alla fabriksproducerade pommes frites i världen. Tillsammans. Dessutom var det ännu en gång väldigt billigt - betalade ungefär ynka 6 euro för kalaset. Efter maten var jag dock sugen på något mer, man måste ju passa på när man befinner sig på ett ställe där man har möjlighet att ens få något mer, tänkte jag. Så jag och mitt fina sällskap köpte oss varsin tårtbit.
 Minns inte det exakta namnet på den här fina skapelsen men jag har för mig att det var ungefär Vegan Forest Cake. För runt 2 euro fick man en stor tårtbit med massor av sojagrädde, körsbärsgelé och chokladmousse. Jag åt upp hela min och resten av det som min man inte orkade. Det säger väl ändå allt? 

1 kommentar:

Kinesen sa...

Åh va gytt!!! Yellow Sunshine! Jag åt en Double sChiken Cheese med pommes och lärre. Till efterrätt, 6 st nuggets med sweet chili-sås. Epic!