måndag 24 januari 2011

FIN OCH GOD FÄRSSOPPA

Lagade den här soppan idag och den blev en succé! Låt oss bara säga att den uppskattades väldigt bra av en person som vanligtvis är både köttätare och (väldigt) kräsen. Inspirerades härifrån men gjorde lite ändringar. Jag vill att min soppa ska smaka maaaaaassor. 

























För fyra portioner behöver du:
  • Ett paket Veggi torr sojafärs
  • Soja
  • Lite olja
  • 4-5 potatisar
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • En röd/grön paprika 
  • En liter vatten
  • Två buljongtärningar (gärna Kung Markattas eller någon annan god)
  • 3 matskedar tomatpuré
  • Basilika
  • Curry(valfi mängd men jag tog rätt mycket så att säga)
  • Salt
Förväll sojafärsen enligt anvisningarna på förpackningen. Stek den i soja och lite basilika, smaka av och ställ färsen åt sidan. Skala morot och potatis och hacka dem i lagom stora bitar. Hacka även löken och paprikan. Stek snabbt potatis, morot, lök, vitlök och paprika i lite olja i en kastrull. Häll i vattnet och buljongtärningarna. Häll ner tomatpurén, curry och basilika och rör om. Koka upp soppan och låt den sedan koka i 10-20 minuter. Koktiden beror på hur stora grönsaksbitar du har och hur mjuka du vill ha dem. Smaka därför av lite då och då så du får den konsistens du vill ha. När det känns som att soppan snart är klar, häll ner sojafärsen. Låt soppan koka upp igen och ta sedan bort den från plattan. Klart!

Ida

1 kommentar:

C. sa...

Kul att du gillade receptet och att det gick hem även hos köttätaren. Och klart soppan ska smaka massor!