fredag 7 januari 2011

JULEN SOM VAR/VEGANPRATET

Sjukt dålig juluppdatering här i bloggen, men om ni vill veta så åt både jag och Anna griljerad sk*nka från Astrid och Aporna på våra julbord. Sedan gjorde jag färsbollar av Veggos burgare. Hade läst någonstans att man kunde tina dessa, knåda ihop dem till en färs och göra bollar/bullar av dem (minns tyvärr ej var jag läste detta). Hade i hackad lök också och det blev så himla gott. Min köttätande kusin berömde mig och sa att de var mycket saftiga och goda (fast jag är inte säker på om jag kan ta åt mig äran). Hur som helst: REKOMMENDERAS.
Jag tog inga matbilder under jul eftersom min lilla veganbuffé trängdes på samma bord som väldigt mycket animaliska otrevliga grejer, ja ni kan ju tänka er. Därför får ni några charmiga svartvita bilder från veganpratet på Rinman i mitten av december istället. De fina restaurangeleverna bjöd oss bland annat på några recept från Vägen till Vegoland av Djurens Rätt (vi lämnade nämligen några foldrar första gången vi var där). Rätterna de hade valt ur foldern var pasta med broccoli och soltorkade tomater, chokladtryffelpaj med limemarinerade hallon och morotsmuffins. Gottgottogtt alltihop såklart.
























Fina Anna med god morotsmuffin.

 Jag med chokladtryffelpaj+limemarinerade hallon i munnen och fina kamraten Linn vid min sida.

Ida

1 kommentar:

Linn sa...

Möööömz!