torsdag 13 januari 2011

JUUUUL

Helvede vad jag är seg på att skriva i den här bloggen, men men vadskamangö'? Kanske skärpa sig?

Det blev i alla fall en riktig vegojul 2010. Första halvan av dagen var jag och min bror David hos pappa i Strängnäs. Eftersom båda de är köttätare var inte vegoutbudet där allt för stort. Jag lagade i alla fall tofupaj med chilisås, ris a la malta och knäck (Jag använde Soyatoo's grädde i ris a la maltan och knäcken, det blev asgottt). Det fick räcka där eftersom utbudet var desto större hos mor min. Efter halva julafton tog jag och David tåget till till'na, till Eskilstuna dårå. Hos mamma åt vi Astrid och apornas julsk*nka, körv, Janssons, potatis, majonäs blandat med vegetarisk "sillsallad" (utan ägg givetvis), brysselkål med senapssås och annat smått och gott.

Mamma hade veganiserat tasteline's brysselkål med senapssås och här är receptet:

2 msk fransk senap
2 dl havregrädde
5 st Schalottenlökar
25 gram mjölkfritt smör
500 gram brysselkål.

Snoppa brysselkålen och koka den sedan i lättsaltat vatten i ungefär 10 minuter. Använd en provsticka och se till så att de inte blir överkokta. Sila sedan av brysselkålen i ett durkslag. Fräs löken i smöret medan brysselkålen kokar. Häll på grädden och låt koka ihop i ungefär 10 minuter. Tillsätt senap och salt och peppar om så önskas. Ha i brysselkålen fösiktigt.

Lite julbilder:

Jag kom fram till att det är mycket enklare att hälla knäcken på en plåt och sedan bryta bitar istället för att försöka hälla i formar och kladda och ha sig.


  
Finn ett fel! Ahh lite svårt kanske, men leverpastejen är Davids.Ahh, det var en riktigt jävla god jul!

Anna

3 kommentarer:

Anonym sa...

LAME,Inte äkta knäck då! *är konservativ*

ida sa...

"det var en riktigt jävla god jul" haha <3

Lo sa...

himla bra idé att bryta knäcken sådär! och väldigt snyggt också!