måndag 14 februari 2011

PAJ MED BLANDADE BÄR

Idag är det alla hjärtans dag. Överskattat, men lite mysigt ändå kanske? Kan inte riktigt bestämma mig. Här är i alla fall en väldigt god paj som passar bra en dag som denna (eller vilken dag som helst om du frågar mig).  Pajen ser kanske lite vattnig ut, jag hade nämligen inget potatismjöl hemma. Men den var hur god som helst ändå. Man behöver inte ha socker i degen egentligen, men jag hade i lite eftersom bären jag använde var så sura.
  •  Ca 500g frusna bär av valfri sort, jag använde bären på den här bilden vilket är en blandning av röda och svarta vinbär, hallon, blåbär och björnbär
  • Lite potatismjöl (OBS, inte för mycket! Gjorde det misstaget en gång och min blåbärspaj smakade gummi hehe)
  • 225g mjölkfritt margarin
  • ca 4,5 dl vetemjöl
  • 4-5 msk vatten
  • Socker (ca 1-2 msk till degen och upp till 1dl till bären, beroende på hur sura de är)
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop margarin, socker och mjöl till en grynig massa. Häll i vattnet och forma till en deg. Låt vila i kylen en liten stund. Ta fram degen och tryck ut den i en stor pajform. Om du som jag använder sura bär, så kan det vara bra att blanda dem med sockret innan. Jag använde 1 dl socker till mina bär och det blev bra. Häll bären över pajdegen och strö över lite potatismjöl. Grädda ca 30 min. Servera med Tofulines vaniljglass!

Ida

1 kommentar:

Johan Lundgren sa...

Så ska det se ut! Hi5!