fredag 18 februari 2011

Tzayspett med sötpotatispuré och marinerad sparris

Idag var jag på en av mina favvo-mat-affärer i Eskilstuna, Ica Maxi i Skiftinge. Jag tänkte laga en skitsatsig middag till min far och hans vän, tzayspett med sötpotatispuré och marinerad sparris, så vi tog oss till Ica Maxi eftersom det typ är det enda stället i Eskilstuna där man kan köpa tzay-spett. Man brukar kunna välja hur många spett man vill ha, och sedan väger personalen tzayen plus en burk marinad. Men så var det icke idag! De har nämligen fått in Ridderheims tzayspett på påse eller vad man ska säga (se bild).


Och ye, det är väl soft, MEN för en påse på 500 gram fick vi betala 105 pengar (!!!!!). Galet mycket pengar. Jag minns inte riktigt vad en förpackning kostar på Good Store, men jag har för mig att det är kring 70-80 kronor? Visst är det roligt att Eskilstunas affärer säljer mer och mer veganprodukter, men 105 kronor känns inte okej.

Maten blev i alla fall otroligt god. Typ såhär såg det ut (bilderna är dock från förra veckan, då jag och mamma gjorde samma maträtt, fast med chi chi-bitar från Astrid och Aporna istället för tzay):
 Till maten drack vi vinet fair and square fairtrade.

Anna

5 kommentarer:

Anonym sa...

varför lägger du aldrig in recepten som ida gör?

Anna sa...

Det känns dumt att lägga in någon annans recept.

Erik B sa...

AH! Fanns det tzai på lösvikt? Har bara sett ridderhielms, och den finns ju lite varstans, även Coop sveaplan, men ovärt dyr, jag köper hellre något billigare i 40-kronors klassen hos Li Ying, ibland hittar man någon godbit typ mock duck eller så :)

Ida sa...

VA, har sveaplan tzay?! Jag som till och med har jobbat där hade ingen aning om det :( Har du nyligen tagit in det eller så? Älskar Li Ying!

Anonym sa...

Du kan köpa Tzay pa Hälsokostaffären pa Götgatan i Stockholm. Kostar ungefär 80-90kr. mvh