torsdag 13 januari 2011

GO PASTASÅS

Det här receptet är min mammas vän Tarjas. Jag minns inte de exakta måtten jag använde när jag lagade den här pastasåsen i somras, men jag tippar på att det såg ut såhär (smaka av själva annars):

  •  En gul lök
  • en vitlöksklyfta
  • 1 dl olja, t.ex. olivolja
  • salvia
  • rosmarin
  • oregano
  • några tomater
  • en burk krossade tomater/passerade tomater
  • ett paket havregrädde
  • persilja
  • salt+peppar

Skär/hacka gul lök och vitlök fint. Stek i ca 1 dl olja utan att löken får färg. Krydda med salvia, rosmarin och oregano. Häll i krossade/passerade tomater och skär några färska tomater om du vill. Låt koka ihop i ca 15 min. Häl sedan i havregrädden. Ha i färsk persilja och krydda med peppar och salt, låt koka ihop så att allt tjocknar. Servera med pasta!






Mamma och maten!

1 kommentar:

Mamman sa...

... & Stinut! =)