söndag 13 februari 2011

LITE SOM TABBOULEH

När jag var i Paris för ungefär exakt ett år sedan så åt jag tabbouleh för första gången. Jag köpte den tillsammans med massa goda röror och annat gott på en liten sjukt mysig matmarknad i Montmartre. Dog lite för att det var så gott, älskar verkligen sådan typ av mat. Den här varianten kan inte riktigt mäta sig med den jag åt i Paris, men det blev fortfarande väldigt, väldigt gott!


Jag åt min tabbouleh-couscous med morotsbiffar, stekta champinjoner, lite extra rödlök, gurka och hummus. Ja, det var GOTT.

Två portioner:
  • 1,5 dl fulkornscouscous
  • 1,5 dl vatten
  • Några nävar färsk persilja
  • 1 tomat
  • 1 liten rödlök
  • Lite citronsaft
  • Örtsalt
Koka upp vattnet och häll det över couscousen. Täck för med ett lock eller en tallrik och låt stå i fem minuter. Ha sedan i lite oliv- eller rapsolja. Hacka lök, tomater och persilja fint och blanda det sedan med couscousen. Ha i lite citronsaft och örtsalt och smaka av. Klart!

Ida

1 kommentar:

Cecilia sa...

Älskar tabbouleh! Galet gott.