Jag älskar curry och jag älskar sås. När jag var liten älskade jag min pappas currysås framför alla andra currysåser jag hade ätit. Inte förrän nu på senaste tiden så har jag insett att han alltid har gjort redda såser på vatten istället för på mjölk som min mamma brukade göra. Det var liksom hemligheten och det som gjorde såsen så god. Med det i åtanke har jag i alla fall exprimenterat lite och har lärt mig göra asgrymma redda såser! Idag kom jag hem från affären med det som syns på översta bilden och lagade sen en väldigt god lunch.Grönsaksgryta! Istället för fjärilsmakaroner kan man ta ris, det skulle nog passa sjukt bra tror jag.
För två portioner behöver du:
- 3 morötter
- Ca 10 cm zucchini
- Champinjoner, kanske 10 stycken
- 1 gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ paprika
- Olja
- 1 msk vegetabiliskt margarin
- 1 tärning grönsaksbuljong
- Vatten, ca 5 dl
- Vetemjöl, ungefär 1 msk
- ½ dl havregrädde
- 3 matskedar tomatpuré
- Curry
- Några nävar hackad bladpersilja
- Fjärilsmakaroner
Ida
1 kommentar:
vad hände med bären?
Skicka en kommentar